cafea single origin vs cafea blend

Piata cafelei se dezvolta in mod continuu iar cafeaua single origin este un trend nou in domeniu, apreciat de un segment de consumatori.

Cafea single origin (sau cafea de origine) este acea cafea care provine dintr-o singura zona geografica, o singura plantatie, cu aromele si particularitatile specifice regiunii din care provine. 

Deoarece provin dintr-un singur loc, cafelele single origin sunt disponibile exclusiv in anumite perioade ale anului, in functie de sezonul regiunii in care se cultiva.

Pentru pasionatii de cafea, aceste origini creeaza o experienta de degustare cu mult mai personala. Acestea permit iubitorilor sa experimenteze nuante fine si arome individuale ale diferitelor tipuri de cafea.

Profilele comune ale cafelelor de origine sunt: fructate, florale, picante, cu corp scazut.

Cele mai populare cafele de origine sunt:

Columbia – este caracterizata prin aroma proeminenta, completa, fina si savuroasa, cu aciditatea si textura medie spre mare;

Etiopia – o cafea cu aciditate citrica, gust plin, putin iute, acompaniat de o textura intensa de ciocolata si o nota usor caramelizata, un deliciu pentru iubitorii de cafea

Costa Rica – Foarte putin acida, cu note florale, perfect aromata, este o cafea desavarsita daca i se acorda respectul cuvenit.

Brazilia – o cafea cu aroma proeminenta, completa, fina si savuroasa, corp ridicat si aciditate citrica fina.

Cafeaua blend (amestec) este cafeaua obtinuta prin prajirea si amestecul mai multor origini. De cele mai multe ori aceste cafele sunt prajite intens.

Profitand de diferitele caracteristici gasite in cafelele de origine din intreaga lume, amestecul creeaza profiluri aromatice complementare.

Beneficiile blendurilor de cafea pot fi sintetizate la:

Echilibru si consistenta: amestecul boabelor produce o cafea echilibrata, zonele mai slabe ale cafelei de baza sunt intarite prin amestecul cu alte origini.

Complexitate: Amestecarea unor varietati de cafele din diferite surse ofera un profil aromatic complex si rar, dar neted.

Profilele comune ale cafelelor blend sunt: cacao, caramel, nuci, miere.

Astfel, fiecare tip de cafea are particularitatile si beneficiile ei. Fiecare segment de consumatori prefera un tip sau altul de cafea in functie de dorintele personale dar si de modalitatea de preparare aleasa.

Oricare sunt dorintele si preferintele tale in domeniul cafelei, pe Espresso Cafe gasesti atat cafea boabe single origin (proaspat prajita si ambalata in Romania) dar si blenduri de cafea din Italia, Germania, Olanda, Romania. Tu iti alegi preferata iar noi ti-o livram rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *