Top 5 cafele recomandate in vending3 min read
5 (100%) 3 votes

Automatele de cafea vending sunt acele masini de cafea intalnite in spatiile publice, automate sau semi-automate, care ofera o gama variata de bauturi calde instant, majoritatea din cafea.

In acest articol vom oferi un top 5 al celor mai utilizate cafele boabe in automatele vending.

Cafeaua folosita in aceste masini de cafea este preponderent Robusta. Cele inferioare contin 100% robusta, iar cele superioare contin mix de cafea Robusta si Arabica. De regula, proportia de Arabica nu depaseste 50% in aceste mixuri. Producatorii nu ofera informatii oficiale despre aceste proportii.

Cafeaua Robusta difera de cafeaua Arabica printr-un continut mai ridicat de cofeina, gust pronuntat, tarie si prajire intensă. Este potrivita mai ales bauturilor de cafele cu lapte, produsele cele mai consumate in aceste automate. Cafeaua Robusta este mai putin pretentioasa fata de cafeaua Arabica atat la cultivare (Africa si Asia de Sud), cat si la preparare. Principala ei caracteristica este crema bogata si gustul tare si intens.

Intr-o ordine aleatoare va prezentam top 5 recomandari:

1. Lavazza Gusto Forte Vending

Gusto Forte Vending sau Expert Gusto Forte este o cafea tare, cu o intensitate 10/10, cu o prajire ridicata si bogata in crema. Este produsa de Lavazza in Italia, ambalata la pungi de 1 kg si bax de 6 pungi, special pentru sectorul de vending. Este foarte apreciata pentru specialitatile cu lapte ale automatelor.

2. ICS cafea boabe

ICS Espresso este o cafea foarte apreciata in lumea automatelor vending. Este produsa in Olanda, se comercializeaza la punga de 1 kg si bax de 8 kg. Gustul ei nu este tare, desi proportia de cafea Robusta este mare. Astfel se prezinta ca o cafea ceva mai usoara, mai delicata, excelenta pentru bauturile mai lungi si specialitatilor cu lapte ale automatelor. Clientii care folosesc aceasta cafea, de regula, folosesc intreaga gama de produse instant de la ICS si anume laptele ICS Bebida, ciocolata ICS (Red Label) si ceaiurile ICS.

3. Tchibo Creme Suisse

Caracteristica principala a cafelei Tchibo Creme Suisse este aroma. Nu este o cafea tare, gustul ei este delicat, fin si potrivita pentru bauturi lungi si cu lapte. Aceasta cafea s-a remarcat prin conceptul Tchibo TO GO, pahar de carton de 220 ml 8oz cu capac. Se potriveste perfect cu laptele Pure Crema Cappuccino Topping produs de Tchibo. Cafeaua este produsa de Tchibo in Germania, se comercializeaza la punga de 500 grame si bax de 10 pungi.

4. Covim Orocrema

Covim Orocrema este o cafea prajita si ambalata in Italia. Este bogata in crema, iar gustul este tare. Oficialii spun ca aceasta cafea contine 15% Arabica si 85% Robusta, ceea ce se traduce printr-o cafea in primul rand tare, potrivita pentru bauturile lungi si cu lapte ale automatelor de cafea. Proportia de Arabica ii ofera aroma fina. Este o cafea bine vanduta in Romania. Este ambalata la punga 1 kg si bax de 6kg.

5. Carraro Marrone

Carraro Marrone este produsa in Italia, ambalata la pungi de 1 kg si bax de 6kg. Are un gust asemanator cu Covim Orocrema, gust preferat de consumatorii automatelor de cafea. Bogata in crema, este o cafea tare, prajita intens si cu o aroma fina, preferata mai ales in cazul bauturilor de cafea cu lapte.

Speram ca acest articol v-a oferit informatii utile in buna alegere a cafelelor pe care le puteti folosi in automatele vending. Nu uitati insa ca gustul cafelei este relative, iar cel mai important in aceasta industrie este sa va adaptati la clientii pe care ii deserviti.

Puteti comanda toate aceste cafele si multe altele din domeniu, accesand: Cafea boabe

Un articol la fel de util despre top 5 cafele profesionale recomandate poti citi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *