Capsulele de cafea sunt din ce in ce mai raspandite si intr-o varietate din ce in ce mai mare. Avantajele folosirii acestora sunt reducerea timpului si simplificarea procesului de pregatire a unui espresso. Cafeaua este macinata si dozata perfect, ambalata intr-o atmosfera protectoare pentru a pastra timp indelungat prospetimea si savoarea.
Multi producatori de cafea si-au creat propriul sistem de aparate si capsule de cafea. De cele mai multe ori sistemele nu sunt compatibile de la un producator la altul.
Dorim sa va ajutam prin acest ghid sa cumparati in cunostinta de cauza capsulele necesare aparatului dvs.
Lavazza a creat 5 sisteme de capsule din plastic iar pentru fiecare sistem au fost produse aparate diferite: Blue, Espresso Point, Espresso Point Maxi si A modo mio, Nespresso.
Capsulele Lavazza Blue

Capsule Lavazza Blue Dimensiuni capsule lavazza BlueSistemul a fost creat in 2003. In fiecare capsula din plastic se gaseste cafea macinata. Exista cel putin 10 arome diferite de cafea (Delicato, Crema Lungo, Intenso, Tierra, Decaffeinato, Ricco, Gold Selection, Top Class, Amabile) si deasemenea ceai solubil de lamaie.

Aparatele compatibile cu acest sistem au prefixul LB (Lavazza Blue) in fata: Vechile aparate: LB 800, LB 850 Chiara, LB 1000, LB 1100, LB 2000, LB 2200, LB 2300, LB 2301.
Noile aparate: LB 300 Classy mini, LB 900 Classy Compact, LB 1150 Classy, LB 1200 Classy Milk.

aparate compatibile lavazza blueAparate profesionale: LB 4100, 4600, 4700, 5000
Automate vending: Necta Colibri Blue, Brio 3 Blue, Kikko Blue, Astro Blue, Canto Blue si Zenith Blue.
Capsula Blue este perforata atat in partea superioara cat si in partea inferioara. Aceasta nu este compatibila cu alt sistem de capsule chiar daca marimea sau aspectul sunt asemenatoare.

Capsule Lavazza Espresso Point

capsule lavazza espresso point Marimi capsule lavazza espresso pointAceasta generatie de capsule a fost conceputa in 1983 si este cel mai vechi tip de capsule de la Lavazza.
Capsulele sunt din plastic, ambalate cate 2 intr-o folie. Aceastea nu sunt perforate de aparat ci apa trece cu presiune din capsula ce prezinta orificii atat in partea superioara cat si in partea inferioara. Sunt producatori astazi cum este Covim, Garibaldi, Pera, Kimbo care produc capsule compatibile cu acest sistem. De precizat insa este faptul ca sistemul Lavazza Espresso Point Maxi desi suna similar, acesta este cu totul alta generatie de capsule si aparate care au marimi diferite.

aparate compatibile lavazza espresso pointCapsulele Espresso Point sunt: Crema e Aroma, Aroma Point, Aroma Club, Tierra, Bourbon si Deko. Desemenea exista si ceai de lamaie.  Primele 2 tipuri de cafea se prezinta cu 3 tipuri de macinare a cafelei: Espresso (macinata fin), Gran Espresso, Gran Caffe.

Aparatele compatibile cu acest sistem au prefixul EP (Espresso Point) si sunt: EP 800, EP 850, EP 950, 2100, 3200, Matinee, 1800 time, 3500 plus

Capsule Caffitaly

sistemul de capsule caffitalyAceste capsule par asemeneatoare cu Lavazza Blue insa sistemele sunt total diferite. Aceste tipuri prezinta in interior 2 site din plastic atat superior cat si inferior. Aparatele compatibile perforeaza aceasta capsula intr-un singur loc in partea superioara si intr-un singur loc in partea inferioara. Din acest sistem comercializam capsulele E’Caffe: Cremosso, Intenso, Delicato Decaffeinato, Prezioso si Morbido. Dintre aparatele compatibile enumeram: Nautilus, Gaggia OCS 3000, Gaggia L’Amante, Saeco Office One, Saeco Office Two, Tchibo Caffisimo.

monodoze ESE

Monodozele sau padurile sunt doze de cafea macinata ambalate individual in hartie si in foita de aluminiu. Acestea difera ca marime in functie de sistemul din care fac parte.
Sistemul din Italia este numit ESE (Easy Serving Espresso). Monodozele din acest sistem au diametrul de 44 mm iar cafeaua este presata in ambalajul din hartie. Aparatele care folosesc aceste monodoze au inscriptionata sigla ESE pods: DeLonghi, Gaggia, Philips-Saeco.
paduri cafeaSistemul din Germania. Monodozele din acest sistem se numesc adesea pad-uri sau pods si au diametrul de 62 mm. Cafeaua macinata din interiorul lor nu este presata. Padurile Tchibo, Eduscho, Lavazza, Movenpick etc ambalate la pungi de 10-16-32 buc..sunt compatibile cu aparate precum Philips Senseo.
Speram ca acest ghid sa va ajute sa cumparati ce capsule si monodoze aveti nevoie pentru espresso-ul dvs.
NOU!!!
Pe EspressoCafe.ro poti comanda un kit de testare de capsule. Kitul contine cate o capsula din cele mai populare 6 sisteme de capsule de pe piata. Acest reprezinta cea mai simpla modalitate de a testa ce sistem de capsule foloseste espressorul tau.
Director de vanzari si fondator Espresso Cafe, pasionat de dezvoltare web, marketing online si autor al articolelor de pe acest blog.

84 Thoughts on “Cafea capsule – ghid de cumparare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *