Prin acest articol dorim să vă oferim 5 recomandări de cafea profesionala, cu utilizare în mediile HoReCa  (Hoteluri, Restaurant-Bar, Catering, Coffee TO GO etc).

Aceste cafele sunt folosite cel mai des în espressoare profesionale de bar, sunt cafele comerciale, prăjite și ambalate de regulă în pungi de un kilogram. Ca în cazul oricărui alt produs alimentar, gustul cafelei este subiectiv, iar fiecare persoană apreciază și percepe în mod diferit calitatea unui produs.

Cafelele profesionale conțin în mare parte cafea boabe Arabica, soi considerat superior, mai pretențios la condițiile climatice, cu trăsături distinctive.

Cafeaua Arabica diferă de cafeaua Robusta prin gustul aromat, cu diverse note florale sau de fructe, un conținut mai scăzut de cofeină, cremă mai puțin bogată, dar mai fină.  Arabica este pretențioasă, atât când se cultivă, cât și când se prepară.

Într-o ordine aleatorie, vă propunem 5 recomandări pentru cafea profesională:

1. Lavazza Super Crema

Lavazza Super Crema este cafeaua cea mai populară din mediul profesional din România. Are un conținut de 60% Arabica și 40% Robusta. Conținutul său echilibrat de Arabica și Robusta conferă acestei cafele, atât aromă catifelată (datorită cafelei Arabica), cât și tărie și cremă consistentă (datorită cafelei Robusta). Notele date de Arabica sunt de miere și migdale, pentru un espresso cremos și moale.

Originile acestei cafele: Arabica naturală din Brazilia, Arabica indiană spălată și cea de înaltă calitate din Columbia și Robustă din Indonezia și Vietnam. Super Crema are o prăjire medie și se distinge prin corp 4/5 și aromă 4/5.

2. Illy Espresso

De peste 80 de ani, renumitul producător este un model de lider în domeniul cafelei prin modul etic și fără compromisuri de abordare a afacerii, folosind cea mai bună calitate a cafelei, 100% arabică. Illy deține trei din cele șapte mari inovații din domeniul cafelei din ultimii 100 de ani, printre care tehnica presurizării, sistemul E.S.E – easy serving espresso și invenția Illetta.

Această cafea este deosebit de aromată, cu conținut scăzut de cofeină. Se poate savura fără zahăr și are un gust inconfundabil, ușor de distins de cunoscători. Illy Espresso conține un mix de cafea Arabică din Brazilia, Guatemala, Etiopia, Costă Rică și Columbia.

3. Lavazza Gold Selection

Lavazza Gold Selection conține 80% Arabica și 20% Robusta. Este o selecție atentă a celor mai bune boabe de cafea cu un întreg gust aromat pentru un echilibru dulce amărui perfect. Un espresso unic, cu un gust plăcut și parfum de ciocolată, cu lapte și note de vanilie.

Originile ei: Arabica naturală din Brazilia, Arabica columbiană bine spălată și Robusta din Insula Java. Gold selection este în topul recomandărilor noastre deoarece espresso preparat este aromat, dar în același timp prezintă și tărie potrivită fără să fie aspră.

 4. Bazzara DodiciGrancru

Bazzara DodiciGrancru este o cafea nou apărută pe piață din România dar o excelență în domeniu. Cele mai rafinate 12 cafele arabica din lume se reunesc într-un produs de excepție, Bazzara Dodicigrancru.

Aceasta este o cafea exclusivistă, extrem de aromată, un amestec plăcut cu note de flori, cacao, rom și vanilie. Dodicigrancru conține cunoscuta cafea Jamaica Blue Mountain. Ideală pentru cei mai pretențioși băutori de cafea simplă, fără adaosuri de lapte sau îndulcitori.

5. Lavazza Tierra

Lavazza Tierra este o cafea 100% Arabica, cu un gust puțin acrișor, asemenea cafelelor de origine și proaspăt prăjite. Este o selecție din cele mai fine cafele Arabica de la plantațiile Rainforest Alliance  din Brazilia, Peru și Guatemala.

Rainforest Alliance este o organizație internatională non-profit care sprijină conservarea biodiversității și promovează drepturile și condițiile de viață sănătoase ale lucrătorilor de ferme, a familiilor și comunităților lor. Tierra prezintă un gust intens cu note de ciocolată, parfum intens de fructe și flori.

Doresti sa comanzi aceste cafele usor si la cele mai bune preturi? Nimic mai simplu. Intra acum pe Espresso Cafe pentru a gasi aceste cafele profesionale si multe altele din care poti alege. Beneficiezi de transport gratuit si livrare rapida din stoc.

7 Comentarii la “Top 5 recomandări de cafea profesionala”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *