Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel global, găzduind cea mai recentă ediție a Venditalia. Organizat de Venditalia Servizi, acest eveniment s-a desfășurat în modernul district Fieramilano Rho.

Venditalia nu a fost doar o simplă expoziție comercială, ci o platformă globală care a reunit operatorii din sector pentru a se conecta, a învăța și a evolua în industria vendingului la un nivel internațional.

Această ediție a fost puternic orientată către viitor, oferind un centru expozițional unic prin funcționalitatea spațiilor, diversitatea serviciilor și accesibilitatea sa.

Cu o suprafață expozițională de 32.000 de metri pătrați, 300 de expozanți (dintre care 26% internaționali) și aproximativ 15.000 de vizitatori (31% internaționali) din 100 de țări, Venditalia 2024 s-a dovedit a fi cea mai importantă expoziție de vending din lume.

Diversitatea Expozanților la Venditalia 2024

Venditalia 2024 a reunit o gamă largă de producători și furnizori din industria vendingului, oferind o diversitate impresionantă de produse și soluții. La eveniment au participat producători de cafea sub toate formele sale – boabe, capsule și monodoze – care au prezentat ultimele lor inovații. De asemenea, producătorii de echipamente au expus o varietate de espressoare, de la cele destinate uzului casnic și de birou până la cele pentru instituții publice și automate de vending.

În plus, expozanții au inclus producători de produse solubile, cum ar fi ciocolată, lapte, cappuccino și ceai, răspunzând astfel nevoilor variate ale consumatorilor de vending. Nu au lipsit nici producătorii de accesorii și piese de schimb, precum și cei care oferă soluții de purificare a apei și diverse tipuri de pahare. Toate aceste categorii de produse au contribuit la crearea unei imagini de ansamblu complete și inovatoare a industriei de vending, demonstrând evoluția și adaptabilitatea acestui sector la cerințele moderne.


Dintre producătorii și distribuitorii importanți prezenți la Venditalia 2024, putem enumera: Evoca Group (Necta, Saeco, Gaggia, Wittenborg), Lavazza, Ristora, Moak, General Vending, Caprimo, Borbone, Filicori, Flo, Laqtia, Lollo Caffe, Fas, Rhea, Bianchi și Gerhardt. Pentru prima dată, au fost prezenți și producători din China, care au expus aparate automate la prețuri mai accesibile.

Au lipsit espressoarele automate casnice, dar în locul acestora s-au remarcat cele pe capsule și monodoze, disponibile în diverse forme și mărimi. Sisteme populare precum Nespresso, A Modo Mio, Dolce Gusto, FAP, Blue, Firma și Caffitaly au captat atenția vizitatorilor.

Pe lângă cafea, expoziția a oferit o mare diversitate de automate pentru băuturi reci și snacks-uri, alături de produse specifice destinate acestor automate. Italia este un important producator de produse de panificatie pentru acest tip de aparate.

Lavazza și-a concentrat atenția pe capsulele Firma, lansând noi capsule special concepute pentru mediul de birou. Vizitatorii au avut ocazia să deguste sortimente precum Crema e Gusto, Qualita Oro și noile capsule Paulista și Qualita Rossa. În plus, Lavazza a subliniat angajamentul său față de sustenabilitate prin intermediul noului proiect dedicat vendingului, Tierra Bio Organic for the Planet.

La standul Necta, au fost prezentate noile automate vending, restilizate și cu denumiri noi. Printre acestea s-au numărat noile automate din seria Barista, precum Barista 200, care a înlocuit modelul clasic Colibri, Barista 300, care a înlocuit modelul Brio 3, și Barista 500, înlocuind Kikko, iar lista continuă. Toate aceste noi automate, de ultimă generație, sunt dotate cu ecrane touch de 13.3 inch.

Automatele de băuturi reci și snacks fac acum parte din gama Necta Gusto, care include modelele 6, 8 și 10, în funcție de dimensiunea și numărul de produse comercializate.

Venditalia 2024 a demonstrat încă o dată că este evenimentul de referință în industria vendingului la nivel global. De la inovațiile prezentate de liderii din domeniu, cum ar fi Lavazza și Necta, până la diversitatea impresionantă de produse și echipamente expuse, expoziția a oferit o platformă esențială pentru conexiuni, învățare și dezvoltare.

Prezența producătorilor internaționali și lansarea unor proiecte dedicate sustenabilității au subliniat importanța acestui sector în evoluție rapidă. Milano a fost, pentru câteva zile, punctul de întâlnire al tuturor celor pasionați de vending, evidențiind tendințele viitorului și stabilind noi standarde în industrie.

One Thought on “Venditalia 2024: Inovație și conectare în lumea vendingului”

  • Bună ziua,
    Eu cumpăr de 5 ani, cafele boabe diferite
    Cred că am testat o grămadă.
    Să aveți o zi bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *