Peru Cayomaro 250g cafea de specialitate

cod: A1-754

Mai multe vizualizari

  • Nou

Stoc epuizat

3000 lei
TVA inclus
  Comanda telefonic: 0724.880.908 (L-V: 8-16)

Scurta Descriere

Cu un scor de calitate de 84 puncte, Cofee Designers Catuai este o cafea boabe de specialitate, 100% arabica dintr-o singura origine - Peru.

Detalii

Cu un scor de calitate de 84 puncte, Peru Cayomaro este o cafea boabe de specialitate, 100% arabica dintr-o singura origine - Peru.

Caracteristici
- Cafea de specialitate din Cajamarca Peru
- Tip: 100% Arabica • single origin
- Producator: Cayomaro
- Metoda de procesare: spalare
- Scor de calitate: 84
- Note de gust: corp ușor, neted, un gust curat cu note de caramel și nuci cremoase, aciditate fructată echilibrată și dulceață de pepene galben.
- Modalitate de ambalare: cafea boabe 250 grame

Aceasta cafea de specialitate vine din Peru, ținutul Incaș. O țară cu diversitate culturală, bucătărie splendidă, aventuri extraordinare și cafea bună.

culturi cafea cajamarca peru

Cafeaua a fost cultivată pe întreg teritoriul Peru din anii 1700, dar nu a fost cultivată pentru exportul comercial până în secolul al XX-lea, cu o cerere crescută în Europa.

Țara are un număr remarcabil de cafele certificate ecologic, certificate pentru comerțul echitabil, Rainforest Alliance și cafele certificate UTZ.
Începând cu 2010, Peru este unul dintre cei mai de seamă producători de cafea Arabica, adesea pe locul 5 în producția și exportul mondial de Arabica.

Dimensiunea redusa a fermelor a permis dezvoltarea microloturilor de cafea de specialitate datorită calitații incredibil de înalte.
Acestă varietate Arabica este Catuai, numele derivă din limba guarani, si se traduce prin "foarte bună".

Catuai a fost creat în 1949 prin incrucișarea dintre varietațile Caturra și Mundo Novo, realizată de către Instituto Agronomico din statul Sao Paulo, Brazilia.
Vigoarea plantei și înălțimea redusă permit plantarea densă și recoltarea mai eficientă.

Soiul a fost lansat în Brazilia în 1972 după selecția pedigree-ului (selectarea plantelor individuale prin generații succesive).
Această cafea este prelucrată prin spălare. Dintre toate metodele de procesare a cafelei, această metodă oferă adesea cea mai înaltă calitate de cafea. Unele dintre cele mai bune (și adesea cele mai scumpe) cafele din lume sunt create folosind acest proces. Designul nostru oferă un corp ușor, neted, un gust curat cu note de caramel și nuci cremoase, aciditate fructată echilibrată și dulceață de pepene galben. Această cafea de specialitate are un scor de calitate de 84.

Informatii suplimentare

Marca Coffee Designers
Continut cofeina cu cofeina
Utilizare recomandata Bar/ Restaurant, Acasa
Provenienta Romania
Categorie amestec 100% Arabica
Mod ambalare 250g