Coffee Designers cafea de origine Brazilia 250g

cod: A1-345

Mai multe vizualizari

  • Nou
15,00 lei

4 produse

1500 lei
TVA inclus
  Poti castiga aprox. 2 puncte de fidelitate in contul tau
SAU
  Ai nevoie de ajutor? 0724.880.908 (L-V: 8-16)
Cafea de origine Coffee Designers din Brazilia.
Note de gust: gust intens cu tonuri de ciocolata neagra si caramel. Corp cremos, dulce, cu aciditate scazuta, usor fructata.

Detalii

Cafea de origine Coffee Designers din Brazilia.
Note de gust: gust intens cu tonuri de ciocolata neagra si caramel. Corp cremos, dulce, cu aciditate scazuta, usor fructata.

Caracteristici:
• Tara: Brazilia
• Altitudine: 800 – 1,120 metri deasupra nivelului marii
• Regiune: Minas Gerais (Sul de Minas)
• Subregiune: Areado, Alfenas
• Oras: Areado
• Producator: Fazenda Canta Galo
• Proprietari: Vera Lúcia Oliveira da Silveira, Isaías Pio da Silveira si Andréia Oliveira da Silveira
• 100 % Arabica • mono-origine
• Varietate: Mundo Novo
• Procesare: naturala
• Prajire: medie

Mundo Novo este un hibrid natural al varietatilor Bourbon si Typica descoperit in 1943, in Mineiros do Tiete, Sao Paulo, Brazilia.

Este una dintre cele mai populare varietati de cafea din Brazilia, reprezentand aproximativ 40% din totalul culturilor de cafea din Brazilia.

Datorita calitatii superioare, cafeaua Mundo Novo este deseori prezenta in programul “Cupa de Excelenta” din Brazilia.

Fazenda Canta Galo este situata in partea de sud a regiunii muntoase Minas Gerais, in orasul Areado.

Ferma a fost construita in 1968 de catre José Silveira. A doua si a treia generatie conduc acum ferma, punand accent pe egalitatea sociala si pe sustenabilitatea resurselor naturale. Intreaga familie impartaseste pasiunea pentru cafea, cautand mereu sa imbunatateasca si sa dezvolte metodele de cultivare a cafelei. O parte a secretul succesului lor, a constat in implementarea un sistem de management auto-durabil, constand in:

Planificarea agricola (strategica si operationala)
Toate procesele utilizate pentru prepararea cafelei se desfasoara cu sprijinul unei infrastructuri excelente, cu proceduri atente, pentru mentinerea calitatii cafelei si a celor mai bune conditii posibile.

Trasabilitatea loturilor
Echipamentele speciale pentru prelucrarea cafelei, imediat inainte de a fi expediate, contribuie identificarea loturilor.

Conservarea mediului
Din cele 400 de hectare ale fermei, doar 120 sunt utilizate pentru plantatiile de cafea, restul de 280 sunt protejate, aici existand izvoare de munte si paduri neatinse. Apa folosita in procesarea cafelei este reutilizata pentru irigarea zonelor de pasune. Apa de consum si cea reziduala sunt analizate cel putin o data pe an. Deseurile sunt colectate selectiv pentru protejarea mediului.

Responsabilitate sociala
Fazenda Canta Galo are 30 de angajati permanenti. Din mai pana in septembrie, in timpul recoltei, la ferma lucreaza in medie 100 de angajati temporari. Toti angajatii sunt bine pregatiti de catre inginerul de securitate in munca iar legislatia muncii este respectata in totalitate. Echipamentul de protectie individuala este obligatoriu pentru angajatii fermei. Angajatii beneficiaza de examene medicale periodice. Asistenta medicala permanenta, ofera ingrijiri de prim ajutor si indrumari de igiena personala si familiala. Copiii angajatilor au acces la scolile municipale si transportul asigurat.

Grija si pasiunea pentru fiecare etapa, de la plantare pana la recoltare, se reflecta in cafele de o calitate exceptionala, premiate frecvent. Eforturi in domeniile social si de mediu au adus si ele o serie de premii, inclusiv certificarea UTZ, program de certificare international ce stabileste standardele pentru productia agricola, si care se acorda companiilor care subliniaza aspecte sociale si de mediu.

Coffee Designers este o marca de cafea de specialitate si cafea de origine, din Romania, mereu in cautarea celor mai bune boabe de cafea din intreaga lume si a aromelor unice, pentru a oferi constant cafele remarcabile pentru entuziasti si profesionisti deopotriva.
Cafeaua de origine este acea cafea cultivata intr-o singura locatie geografica cunoscuta. In aceasta categorie larga, intra cafeaua produsa pe teritoriul unei tari, sau a unei zone sau specific, intr-o anumita ferma sau plantatie. In general, cu cat este mai specifica zona cu atat calitatea produsului este mai buna.

Coffee Designers, prin programul de trasabilitate a originii cafelelor, ofera cafea de origine, de calitate superioara, de la producatori cu traditie.

Acest produs este manufacturat si impachetat in Romania.

Disponibil in pachet de 250 gr.

Informatii suplimentare

Marca Coffee Designers
Continut cofeina cu cofeina
Utilizare recomandata Acasa, Birou
Provenienta Romania
Categorie amestec 100% Arabica
Mod ambalare 250g
Top produse evaluate