Brazil Morgiana 250g cafea de specialitate

cod: 1612

Mai multe vizualizari

  • Nou
30,00 lei

In stoc, 1 produs

30,00 lei
SAU
  Comanda telefonic: 0724.880.908 (L-V: 8-16)

Scurta Descriere

Cu un scor de calitate de 82 puncte, Yellow Bourbon este o cafea boabe de specialitate, 100% arabica dintr-o singura origine - Sao Paulo Brazil.

Detalii

Cu un scor de calitate de 82 puncte, Yellow Bourbon este o cafea boabe de specialitate, 100% arabica dintr-o singura origine - Sao Paulo Brazil.

Caracteristici
- Cafea de specialitate din Sao Paolo Brazil
- Tip: 100% Arabica • single origin
- Producator: Morgiana
- Metoda de procesare: natural
- Scor de calitate: 82
- Note de gust: fructat, dulce și echilibrat, cu note de ciocolată cu lapte și alune de pădure și o aciditate scăzută.
- Modalitate de ambalare: cafea boabe 250 grame


culturi cafea sao paolo brazil
Cu timpul, Brazilia și cafeaua au devenit aproape sinonime. Aici, istoria cafelei a început în jurul secolului al XVIII-lea, inițial cultivată pentru consumul intern, la începutul secolului al XIX-lea, producția de cafea din Brazilia a început să se extindă.

În 1820, Brazilia producea deja 30% din oferta de cafea din lume și, până în 1920, a reprezentat 80% din totalul global. Brazilia produce aproximativ 1/3 din producția de cafea mondială (inclusiv Arabica și Robusta), de aici importanța în contextul global.

Brazilia a contribuit în domeniul cafelei, la nivel mondial, prin numărul de soiuri, hibrizi, fie spontani crescuți, fie creați în laborator, care se vor răspândi în țările de cultivare a cafelei de pretutindeni.

Pentru a menține producția la scala și domeniul în care Brazilia este renumită, industria națională a adoptat mijloace specifice și inovatoare pentru a realiza colectarea și prelucrarea cafelei în cel mai eficient și mai organizat mod posibil, structura plantațiilor de cafea fiind proiectată în jurul utilizării acestor sisteme, maximizând potențialul de randament per hectar.

În afară de producția eficientă și randamentele sale masive, Brazilia deschide o nouă sursă de cafea în microloturi, cu sprijinul producătorilor care se concentrează pe cantități mai mici de o calitate superioară.

Bourbon este o varietate a C. Arabica, care provine din Île Bourbon - o insula din estul Madagascarului. Se crede a fi fie un hibrid natural al varietăților Red Bourbon și Botucatu Yellow, fie o mutație naturală a varietății Red Bourbon. Cafeaua Yellow Bourbon a fost descoperită în 1930 în statul Sao Paulo, una dintre cele mai importante regiuni de cafea din Brazilia. A fost lansată comercial în 1945 și și-a câștigat reputația datorită calității excelente, incluzând aciditatea scăzută și dulceața ridicată.

Cireșele cafelei prelucrate natural sunt de obicei fie uscate în copaci înainte de recoltare (Boya), fie culese și așezate pe terase pentru a se usca înainte de a fi decojite de pulpă. Acest proces are tendința de a împrumuta cafelei o o aromă cremoasă de alune și un ton delicat de fructe.

În mod tradițional, cele mai multe rețete de espresso au inclus cafeaua din Brazilia, datorită caracteristicilor sale: aciditate scăzută, corpolență, cremă și note de caramel și ciocolată, cu o cantitate semnificativă de dulceață.

Gustul designului nostru este fructat, dulce și echilibrat, cu note de ciocolată cu lapte și alune de pădure și o aciditate scăzută. Această cafea de specialitate are un scor de calitate de 82.

Informatii suplimentare

Marca Coffee Designers
Continut cofeina cu cofeina
Utilizare recomandata Bar/ Restaurant, Acasa
Provenienta Romania
Categorie amestec 100% Arabica
Mod ambalare 250g