Brazil Yellow Bourbon-Acaia 250g cafea de specialitate

cod: A1-1612

Mai multe vizualizari

  • Nou

Stoc epuizat

3000 lei
TVA inclus
  Poti castiga aprox. 3 puncte de fidelitate in contul tau
Ai nevoie de ajutor?
  0724.880.908 (L-V: 8-16)
Cafea de specialitate din Brazilia, tip Yellow Bourbon si Acaia. Cu un scor de calitate de 84 puncte, aceasta cafea deosebita are un corp catifelat cu aciditate delicata, note puternice de ciocolata, caramel, alune si nuante subtile de vanilie.

Detalii

Cafea de specialitate din Brazilia, tip Yellow Bourbon si Acaia. Cu un scor de calitate de 84 puncte, aceasta cafea deosebita are un corp catifelat cu aciditate delicata, note puternice de ciocolata, caramel, alune si nuante subtile de vanilie.

Caracteristici
• Regiune: Baependi, Brazil
• Producator: Fazenda Trapia
• 100 % Arabica • mono-origine
• Varietati: Yellow Bourbon & Acaia
• Procesare: naturala
• Prajire: medie
• Scor de calitate: 84

In mod normal, fructele arborelui de cafea sunt rosii, dar in cazul acestei varietati, ciresele de cafea sunt galbene. Yellow Bourbon este o mutatie naturala a varietatii Bourbon, descoperita in 1930. Yellow Bourbon este o varietate de cafea apreciata indeosebi pentru aroma unica si calitatea de exceptie.

Acaia este un hibrid natural al varietatii de cafea Mondo Nuovo, descoperit in Brazilia, in 1977.

In traducere din limba Tupi-Guarani, Acaia inseamna fructe cu seminte mari. Aceasta descriere reprezinta dimensiunea cu mult mai mare a fructului si boabelor de cafea, fata de restul boabelor. Acaia este o varietate destul de rara, aclimatizandu-se cu greu in afara Braziliei.

Coffee Designers este o marca de cafea de specialitate din Romania, mereu in cautarea celor mai bune boabe de cafea din intreaga lume si a aromelor unice, pentru a oferi constant cafele remarcabile pentru entuziasti si profesionisti deopotriva.
Cafeaua de specialitate este un termen care descrie boabele de cafea cu cea mai buna aroma care este produsa in microclimate speciale si care beneficiaza de un tratament exceptional de la plantare la servire.
Potrivit Asociatiei Cafelei de Specialitate (SCA), cafeaua care obține 80 de puncte sau mai mult pe o scala de 100 de puncte, este clasificata ca “specialitate”.
Pentru a obtine acest statut, cafeaua trebuie sa treaca evaluarile legate de: origine, recoltare, prelucrare, prajire, macinare si preparare, deoarece, cafeaua de specialitate inseamna “cea mai buna dintre cele mai bune”.

Acest produs este manufacturat si impachetat in Romania.
Disponibil in pachet de 250 grame

Informatii suplimentare

Marca Coffee Designers
Continut cofeina cu cofeina
Utilizare recomandata Bar/ Restaurant, Acasa
Provenienta Romania
Categorie amestec 100% Arabica
Mod ambalare 250g