Cand ne gandim la cafea pentru acasa, primul lucru care ne vine in minte este cafea la ibric. Acest obicei de consum insa s-a schimbat in ultima perioada.

Consumatorii casnici si-au indreptat atentia catre metoda espresso de preparare a cafelei, achizitionandu-si espressoare manuale, automate sau pe capsule. O alta tendinta a segmentului premium este consumul de cafea de origine si proaspat prajita.

Exista diferenta intre cafeaua pentru ibric si cafeaua pentru espresso?
Diferenta dintre cele doua este gradul de rasnire. Pentru metoda ibric, cafeaua se macina fin, spre deosebire de metoda espresso, unde este macinata mediu (mai mare), iar la filtru este grunjoasa (foarte mare).

In ceea ce priveste compozitia, acasa se consuma cafea superioara, preponderent arabica sau 100% arabica. Cafeaua arabica se remarca prin gust bland, delicat, cu note florale sau de fructe. Spre deosebire de cafeaua robusta, cafeaua arabica are o tarie redusa.

Producatorii de cafea au rezervat o gama de produse special pentru sectorul casnic. In magazinele clasice si cele online veti intalni aceleasi produse sub diferite forme, cafea boabe sau cafea macinata (de exemplu Lavazza Qualita Oro, Qualita Rossa, Illy, Tchibo).

In functie de tara din care provine cafeaua (unde este mixata si prajita) putem face o diferentiere astfel:
– in Italia cafeaua se prajeste mai intens, deoarece italienii beau cafea scurta (30 ml-60 ml);
– in Germania, Franta, tarile nordice, cafeaua se prajeste mai putin, se utilizeaza deseori cafea 100% arabica si este mai potrivita pentru cafea lunga (160 ml-300 ml);

Topul celor mai apreciate cafele comerciale pentru acasa (pentru ibiric sau espressor) sunt:

1. Lavazza Qualita Oro 100% arabica (cafea boabe sau macinata)
2. Illy espresso 100% arabica (cafea boabe sau macinata)
3. Jacobs Kronung (cafea boabe sau macinata)
4. Tchibo Caffe Crema Vollmundig 100% Arabica cafea boabe
5. Lavazza Qualita Rossa (boabe sau macinata)

In ceea ce priveste cafeaua proaspat prajita, fiind din anumite regiuni, are cu totul alte caracteristici fata de cea comerciala. Gustul este de cele mai multe ori citric, cu note rafinate de fructe, ciocolata si altele, aciditate ridicata si corpolenta medie. Intr-un viitor articol vom discuta pe larg caracteristicile acestor cafele.

Cafea boabe pentru acasa puteti gasi pe Espresso Cafe accesand: cafea boabe pentru expresor

Pentru ca tu sa poti achizitiona mai usor, am redus costurile, astfel ca la comenzi de peste 200 lei, transportul este gratuit.

Director de vanzari si fondator Espresso Cafe, pasionat de dezvoltare web, marketing online si autor al articolelor de pe acest blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *