Afacerile cu automate de cafea cresc de la an la an, iar competitia dintre firme devine din ce in ce mai apriga. Din acest motiv este necesar sa te diferentiezi, sa aduci noutati in materie si sa oferi cat mai multa valoare clientilor automatelor tale. Iti prezentam 10 tehnici pe care, daca le respecti, pot duce afacerea ta la urmatorul nivel:

1. Foloseste produse de calitate!

A doua sansa nu exista, clientii se vor intoarce la automatul tau sau il vor respinge indiferent daca ulterior schimbi produsele.

Ce inseamna o cafea de calitate inferioara pentru automate? Aceasta cafea costa de regula sub 23 lei/kg, este 100% robusta si are un gust amar, prea tare si fara aroma. Cat te costa o portie? 23 lei/140 portii= 0.16 lei.

Ce inseamna o cafea buna pentru automat? Aceasta contine si cafea arabica intr-o proportie de 20-40% si are un gust mai delicat, mai aromat. Cat te costa o portie? 30 lei/140 portii= 0.21 lei.

Calculat pe portie, diferenta este mica, efectul este insa extrem de mare. Daca ai bea o cafea care nu ti-a placut de la un automat, te-ai mai intoarce sa bei din nou? Intotdeauna testeaza cafeua potrivita pentru clientii tai, in functie de feedback-ul primit din partea lor.

Produsele de slaba calitate iti pot cauza probleme tehnice la automate. De exemplu, o cafea de proasta calitate poate contine corpuri straine, pietre, bucati de lemn etc care iti vor strica rasnita de cafea sau alte angrenaje ale acesteia.

Paharele de carton de calitate proasta se pot bloca in automat sau pot curge creand frustrare clientilor. Paharele subtiri din plastic, care nu sunt tratate antistatic, se pot bloca, de asemenea, si pot perturba functionalitatea automatului.

O cafea instant sau alte produse solubile de calitate inferioara se intaresc si pot bloca mixerul in care se prepara bauturile.

2. Ofera produse cat mai diversificate, cu preturi diferite!

Foloseste ultimele noutati precum cappuccino cu arome: whiskey, vanilie, alune, menta, crema catalana. Merita sa fii intotdeauna inaintea concurentei!

3. Nu insela asteptarile clientilor tai!

Nu te folosi de marci de renume precum Lavazza, Tchibo, Jacobs, Segafredo etc, pentru a-ti promova vanzarile atat timp cat nu folosesti aceste produse.

4. Foloseste pahare personalizate cu cafeaua pe care o folosesti!

Foloseste paharul de Lavazza daca utilizezi aceasta cafea si paharele Tchibo pentru cafeaua Tchibo, Covim etc. Foloseste ultimele noutati in materie: paharele de carton. Acestea sunt personalizate, inedite ca design si biodegradabile.

5. Foloseste sisteme de plata potrivite!

Orice fel de bani ar avea clientul, fise sau bancnote, tu trebuie sa-l servesti. Foloseste jetoniera pentru fise sau jetoane, cititor pentru bancnote, restiera daca folosesti preturi intermediare.

6. Igiena automatului are o importanta covarsitoare.

Pune-te in ipostaza de client. Tu ai avea incredere sa consumi o cafea de la un automat murdar? Aparatul murdar creeaza repulsie, dar poate duce chiar si la reclamatii la protectia consumatorului.

7. Colanteaza-ti automatul, personalizeaza-l cu logo-ul si datele tale de contact.

Clientii vor memora imaginea automatului si daca sunt satisfacuti te vor alege pe tine si in alte locatii unde detii aparate.

8. Fii prompt in rezolvarea problemelor de functionare ale automatului cand apar!

Clientii vor aprecia si asta va crea un sentiment de siguranta cand vor cumpara de la tine. Te-ai aflat vreodata in ipostaza de a dori o cafea, dar nu reusesti sa faci cititorul sa-ti accepte bancnota? Dar in situatia cand vrei sa amesteci zaharul si automatul nu ti-a oferit paleta? Automatul ti-a acceptat creditul, dar nu-ti ofera cafea orice i-ai face. E neplacut, nu? Cum se razbuna un client frustrat? Ar fi bine sa plece doar dezamagit, insa de cele mai multe ori iti vandalizeaza automatul.

9. Foloseste dedurizatoare sau apa fara calcar.

E mult mai economic sa previi decat sa repari! Sa analizam costurile, atat de service, cat si de prevenire.

O revizie de calcar poate presupune schimbarea unor piese importante precum: boiler parte inferioara, rezistenta boiler, garnituri rezistenta, garnitura boiler, contor volumetric, nucleu electrovalva instant, nucleu electrovalva cafea, bobina electrovalva instant, bobina electrovalva cafea, service/manopera.

Ca sa previi depunerile de calcar inseamna sa folosesti dedurizatoare de filtre a apei. Costurile de prevenire sunt cu pana la 50% mai mici decat costurile de reparare.

10. Verifica des calitatea produselor tale!

Dupa o perioada de timp, automatul trebuie din nou reglat, tinand cont de factorii care influenteaza cafeaua: temperatura, grad de macinare, gramaj sau chiar conditii climaterice (iarna, vara). Aceste diferente pot aparea din cauza uzurii normale ale cutitelor, grupului de cafea si componentelor sale.

Cum se regleaza corect automatul de cafea? Totul depinde de cafeaua pe care o folosesti.

Tine cont de urmatoarele aspecte:

  • un espresso scurt trebuie sa curga in 30 secunde;
  • cafeaua trebuie sa curga fara intreruperi;
  • crema trebuie sa fie consistenta, densa si aurie (nu maronie sau albicioasa);
  • cantitatea optima de cafea macinata pentru un espresso este de 7 grame, nu mai putin de atat.

Speram ca aceste sfaturi sa va ajute sa cresteti afacerile dvs. cu automate de cafea si, de asemenea, sa va ajute sa va diferentiati de concurenta dvs.

Espresso Cafe este partenerul potrivit pentru afacerea dvs., locul de unde puteti procura solutia completa pentru automatele dvs.: cafea, produse de vending, piese de schimb si produse de intretinere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *