Etiopia este tara in care a fost descoperita cafeaua.

Conform legendei, in secolul 9, Kaldi, un cioban etiopian si-a gasit caprele agitate, in jurul unui arbust cu fructe de padure rosii.

Fructe de padure de pe arbust au fost cauza euforiei caprelor sale şi după acesta a încercat el însuşi fructele de padure, si a descoperit efectul lor stimulator.

Fructele de padure au fost apoi utilizate de către călugării de la o manastire din apropiere pentru a rămâne treji în timpul orelor lungi de rugăciune. Ele au fost distribuite la alte mănăstiri şi apoi exportate si în străinătate. Astfel s-a nascut cafeaua.

Etiopia este singurul loc din lume unde cafeaua creste fara a fi cultivata.

Regiunea Sidamo din sud este liderul productiei de cafea din Etiopia. O sa descoperiti in boabele Sidamo o aroma plina de nuci coapte cu un final lung si delicat. Aroma de fructe exotice si aciditatea medie o face unica. Pentru a evidential aroma cafeaua a fost prajita medium dark.

Etiopia Sidamo Single Origin este o cafea proaspat prajita, 100% arabica, de calitate superioara. Gust plin, putin iute, acompaniat de o textura intensa de ciocolata si o nota usor caramelizata, un deliciu pentru iubitorii de cafea.

Caracteristicile principale ale acestei cafele sunt:
– Aciditate citrica
– Corp mediu
– Note de caramel
– Tipul de procesare: spalare

Daca iti doresti sa testezi aceasta cafea de origine, o poti gasi pe site-ul nostru aici: Etiopia Sidamo cafea de origine.

In perioada 5-12 iulie 2019 poti folosi cuponul voucher etiopia10 si primesti 10% discount la aceasta cafea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *