Etiopia este tara in care a fost descoperita cafeaua.

Conform legendei, in secolul 9, Kaldi, un cioban etiopian si-a gasit caprele agitate, in jurul unui arbust cu fructe de padure rosii.

Fructe de padure de pe arbust au fost cauza euforiei caprelor sale şi după acesta a încercat el însuşi fructele de padure, si a descoperit efectul lor stimulator.

Fructele de padure au fost apoi utilizate de către călugării de la o manastire din apropiere pentru a rămâne treji în timpul orelor lungi de rugăciune. Ele au fost distribuite la alte mănăstiri şi apoi exportate si în străinătate. Astfel s-a nascut cafeaua.

Etiopia este singurul loc din lume unde cafeaua creste fara a fi cultivata.

Regiunea Sidamo din sud este liderul productiei de cafea din Etiopia. O sa descoperiti in boabele Sidamo o aroma plina de nuci coapte cu un final lung si delicat. Aroma de fructe exotice si aciditatea medie o face unica. Pentru a evidential aroma cafeaua a fost prajita medium dark.

Etiopia Sidamo Single Origin este o cafea proaspat prajita, 100% arabica, de calitate superioara. Gust plin, putin iute, acompaniat de o textura intensa de ciocolata si o nota usor caramelizata, un deliciu pentru iubitorii de cafea.

Caracteristicile principale ale acestei cafele sunt:
– Aciditate citrica
– Corp mediu
– Note de caramel
– Tipul de procesare: spalare

Daca iti doresti sa testezi aceasta cafea de origine, o poti gasi pe site-ul nostru aici: Etiopia Sidamo cafea de origine.

Director de vanzari si fondator Espresso Cafe, pasionat de dezvoltare web, marketing online si autor al articolelor de pe acest blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *