Nu-i asa ca in fiecare dimineata, ai dori sa savurezi o cafea espresso la fel ca la un restaurant? Oare cum ti-ai putea permite acest lucru cand un espressor profesional de bar costa foarte mult? Cafeaua la ibric nu se mai ridica la asteptarile tale… Vrei espresso, vrei o cafea cu o crema aurie consistenta si vrei sa fie gata in mai putin de un minut.

Daca iti doresti acest lucru, te informam ca Lavazza a creat un sistem inovativ bazat pe capsule de cafea, pentru a satisface cele mai pretentioase gusturi in materie de cafea espresso. Minunat este ca aparatele de cafea cu capsule nu costa mult.Cafeaua preparata este la fel de buna ca la un bar. De ce sunt mai ieftine aparatele? Pentru ca sunt concepute mai simplu, fara rasnita sau prea multe piese. Toata atentia este concentrata catre capsula ce contine cafea macinata de cea mai buna calitate si intotdeauna in aceeasi cantitate. Fiind sigilata si ambalata intr-o atmosfera controlata, capsula garanteaza o prospetime si o aroma pentru un timp indelungat. Ce este cel mai important? Cafeaua are intotdeauna acelasi gust si este la fel de aromata si cremoasa.
Pentru a prepara o cafea este deajuns sa introducem o capsula si sa apasam un buton. In acel moment, capsula este perforata, prin ea trece apa calda la o presiune constanta iar rezultatul este o cafea exceptionala in ceasca ta. Lavazza a creat de-a lungul timpului 2 generatii de capsule. Prima generatie se numeste Lavazza Espresso Point, iar a doua, Lavazza Blue. Pentru fiecare tip de capsula au fost concepute aparate diferite. Astfel, un aparat de Lavazza Blue nu permite folosirea unei capsule Espresso Point si nici invers.
Cele doua sisteme functioneaza astazi in paralel, Espresso Point fiind recomandat celor care doresc un espresso scurt, tipic Italian, iar Lavazza Blue pentru cei care vor un espresso mai lung. Lavazza Blue insa, vine cu o gama mult mai variata de arome. Astfel, au fost concepute 8 arome diferite pentru a satisface orice dorinta in materie de cafea. De exemplu: o cafea tare este Intenso, o cafea usoara este Amabile, o cafea cremoasa este Crema Dolce. Diferenta dintre ele este data de amestecul de cafea robusta sau arabica si de continut, de 8 sau 9 gr de cafea.
In ceea ce priveste aparatele este important de stiut faptul ca indiferent ce aparat de cafea avem, rezultatul, cafeaua, este la fel. Putem obtine acelasi espresso la un aparat simplu ca la un automat de cafea. Diferenta intre aparate este data de complexitatea lor. Primul aparat din generatia Blue, LB 850 este manual. Capsula este introdusa manual, iar dupa preparare este detasata tot manual, spre deosebire de LB 1100 care are un rezervor de capsule utilizate ce poate fi golit dupa 10 cafele preparate. Ambele aparate sunt fiabile, atata timp cat sunt intretinute.
Un aparat intretinut inseamna un aparat curatat periodic impotriva depunerilor de calcar, folosind solutii speciale. Exceptie fac aparatele in care utilizam apa dedurizata. De retinut este faptul ca apa plata contine calcar, mai putin decat apa de la robinet, insa folosirea ei nu scuteste decalcefierea aparatului intr-un interval de timp.
Director de vanzari si fondator Espresso Cafe, pasionat de dezvoltare web, marketing online si autor al articolelor de pe acest blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *