Vending Expo, editia 2019 s-a desfasurat in Bucuresti, la Romexpo, in perioada 28-30 mai 2019.

Expozitia a reunit cei mai importati furnizori din domeniul automatelor de cafea. Acestia au expus ultimele noutati din categoria automatelor de cafea vending, de birou si profesionale. Au fost prezenti furnizori si de piese de schimb sau sisteme de plata.

Piata de vending din Romania a fost afectata in acest an de controalele ANPC. Multe din automatele de cafea stradale au fost ridicate si mutate in interior.  Aceste schimbari se resimt in randul operatorilor si al furnizorilor de consumabile. Cu toate astea, sunt posibilitati de crestere mai ales pe sectorul aparatelor semi-automate de interior si conceptul de coffee to go, pahar de 8- 12 oz cu capac.

Va prezentam mai jos cateva poze cu atmosfera din prima zi a expozitiei, ziua in care echipa Espresso Cafe a participat.

Concluzii:

  • Piata automatelor de cafea se maturizeaza. Consumatorul final devine mai exigent si este dispus sa plateasca un pret mai mare pentru o calitate mai ridicata.
  • Se remarca tendinta pentru cafea mai mare, pahar de carton de 8-12 oz cu capac.
  • Deja remarcata de mai mult timp este tendinta de a folosi touch screen la automatele de cafea moderne. Ecranele permit atat interactiunea mai buna cu automatul de cafea, dar si posibilitatea de atrage atentia publicului cu mesaje promotionale interactive.
  • Automatele vechi pot fi si ele modernizate prin schimbarea usii vechi cu una de generatie noua, cu display touch rezistent la vandalism.
  • Telemetria este din ce in ce mai prezenta in automatele de cafea. Aceasta permite monitorizarea atat a rezultatelor automatului, cat si perioadele de inactivitate, semnaland deficiente sau erori, totul in timp real prin internet.
  • Furnizorii incearca sa isi intareasca pozitia pe piata prin imbunatatirea gamei de produse comercializate

Espresso Cafe ramane unul din cele mai apreciate magazine online de cafea din Romania, recunoscut atat de clienti cat si de furnizori. Reunim toate produsele necesare desfasurarii activitatiilor de operare automate de cafea, oferind atat cafea si consumabile de refill dar si piese de schimb pentru acestea. Mai multe detalii pe www.espressocafe.ro

 

Director de vanzari si fondator Espresso Cafe, pasionat de dezvoltare web, marketing online si autor al articolelor de pe acest blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *