Ce inseamna espressor?1 min read
Rate this post

espressorEspressorul este un aparat special concept pentru a prepara o cafea de tip espresso intr-un interval scurt de timp. Cafeaua se obtine prin trecerea fortata a apei fierbinti, aflata sub presiune, printr-o pastila de cafea macinata fin si compacta. Durata de preparare a unei cafele este de 30 secunde dar acest interval de timp este influentat de factori precum cantitatea de cafea dorita si gradul de macinare a cafelei rasnite. Initial espressor -ul realiza presiune prin actionarea unei manete dar astazi, aceasta presiune este creata de catre o pompa electrica de apa.

Categoria espressoare include o mare diversitate de aparate de cafea. Espressoarele clasice sau manuale sunt cele care folosesc cafea macinata si/sau monodoze de cafea. Cafeaua se aseaza in portfiltru, locul special pentru cafa macinata si apoi se apasa butonul de pornire. Oprirea se realizeaza de regula manual iar unele se pot opri si singure dupa o cantitate presetata anterior.

Espressoarele automate sunt acele aparate de cafea care folosesc cafea boabe pe care o macina in momentul prepararii unui espresso. Acestea sunt prevazute cu oprire automata in functie de produsul comandat, cafea scurta sau lunga.

In magazinul nostru EspressoCafe.ro puteti gasi o gama larga de espressoare de la cei mai importanti producatori din domeniu: Saeco, Jura, Nivona, Lelit, Gaggia, DeLonghi si altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *