Ce inseamna cititor de bancnote?1 min read
Rate this post

Asa cum reiese si din nume, cititorul de bancnote este un sistem de plata al automatelor de cafea care accepta bancnote si ofera credit pentru cumpararea produselor calde oferite de aparat.

Cititorul accepta diferite tipuri de bancnote in functie de cum este programat. In acest moment, in Romania, cele mai uzuale sunt programate pentru a accepta bancnote de 1,5 si 10 lei. In cazul in care cititorul nu este programat sa accepte o anumita bancnota, acesta trebuie sa o elibereze fara sa ofere credit.

Cand achizitionati automate de cafea noi, acestea nu sunt prevazute cu cititoare de bancnote sau jetoniere. Aceste dispozitive sunt accesorii pe care le achizitionati separat.

Cititoarele de bancnote sunt de doua feluri, cu impachetator si fara impachetator. Impachetatorul este un dispozitiv de stocare ordonata a bancnotelor. Acestea sunt asezate una in spatele alteia astfel incat operatorul poate prelua incasarile facil. Capacitatea de stocare difera in functie de pret. Exista modele care pot stoca 100, 300 sau mai multe bancnote.  In cazul in care nu este prevazut cu impachetator, cititorul accepta bancnota, ofera credit si apoi elibereaza hartia in interiorul automatului.

Din punct de vedere tehnic, cititoarele comunica cu placa electronica a automatului printr-un protocol. Atunci cand doriti sa achizionati un sistem de plata trebuie sa tineti cont de sisteme precum MDB, Paralel, Executive. Daca aveti doua sisteme de plata, acestea trebuie sa functioneze in acelasi protocol. Cel mai nou si mai uzual protocol este MDB (Multidrop Bus).

EspressoCafe.ro comercializeaza cititoare de bancnote cu sau fara impachetator cele mai cunoscute marci BV sau Cash Code la aceasta adresa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *