Cafeaua este cea mai populara bautura dupa apa. In fiecare zi milioane de oameni consuma aceasta bautura in primul rand pentru energia pe care le-o ofera si pentru gustul placut.

Intr-un articol precedent am vorbit despre beneficiile cafelei. Cele mai importante beneficii sunt: energineaza corpul, protejeaza impotriva anumitor boli, imbunatateste memoria, infrumuseteaza pielea si ne poate face sa traim mai mult.

Pe langa beneficii insa, consumul de cafea poate avea si urmari negative. Cand se intampla acest lucru? Evident, ca in cazul oricarei bauturi, consumul excesiv poate dauna.

Dr. Eric Rimm spune ca beneficiile cafelei pentru sanatate sunt asociate cu un consum intre una si cinci cesti de cafea pe zi.

Intr-o masura mai mica sau mai mare, cafeaua contine cofeina, care consumata in exces poate duce la insomnii, nervozitate si probleme cardiace. O limita acceptata de cofeina pe zi este stabilita la 300 miligrame.

Cantitatea de cofeina din cafea difera in functie de doua lucruri:

  • tipul cafelei
  • metoda de preparare

Cafeaua robusta contine de doua ori mai multa cofeina decat cafeaua arabica. Din acest punct de vedere recomandam consumul de cafea arabica, care pe langa faptul ca are mai putina cofeina, este si mai buna la gust.

Cantitatea de cofeina extrasa in timpul prepararii se modifica in functie de metoda folosita. Cu cateste mai lunga metoda de preparare, cu atat trebuie sa ne asteptam la mai multa cofeina la fiecare servire.

In functie de metoda de preparare de remarcat este faptul ca metoda espresso este cea mai sanatoasa. Vom stabili in continuare cantitatea de cofeina aproximativa dintr-o cafea:

Continut cafeina in cafea si in diverse alte bauturi:
•    1 ceasca Espresso (30 ml): 40-75 mg 
•    1 ceasca Espresso decafeinizat (30 ml): 0-15 mg 
•    1 ceasca Cappuccino (60-100 ml): 154 mg
•    1 cafea filtru (240 ml): 95-200 mg 
•    1 cafea filtru decafeinizata (240 ml): 2-12 mg 
•    1 Coca-cola (355 ml): 35 mg 
•    1 Coca-cola zero (355 ml): 35 mg 
•    1 Coca-cola diet (355 ml): 38-47 mg

Astfel, un consum moderat de pana la maxim 5 cafele espresso si acelea din cafea arabica va avea intotdeauna numai beneficii. Daca iti doresti o cafea de top procurata rapid online, poti alege dintr-o gama variata de peste 160 de cafele boabe pe Espresso Cafe

Daca v-a placut acest articol, nu uitati sa il distribuiti pe Facebook.


Director de vanzari Espresso Cafe, pasionat de dezvoltare web, marketing online si autor al articolelor de pe acest blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *