Nivelul consumului de cafea in Romania
Un studiu recent arata ca un roman consuma anual, 2,3 kilograme de cafea, cifra ce plaseaza Romania pe locul 49 intr-un clasament mondial al consumului de cafea si pe locul 24 din cele 27 de tari din Uniunea Europeana, conform unui studiu realizat de World Research Institute si dat publicitatii de curand.

Valoare pietei cafelei

Conform unui calcul realizat de Capital pe baza acestei statistici, in plina perioada de criza romanii consuma, in total, cafea de 300 de milioane de euro pe an. 85% din consum se realizeaza din cafeaua preparata acasa sau cumparata de la automate.

Tipuri cafea consumata

37,9% dintre bautori consuma cafea solubila, 61,7% consuma cafea boabe si macinata, iar 0,4% consuma alte tipuri de cafea.

Consumul pe categorii de varsta

28% dintre romanii care beau cafea au intre 35 si 44 de ani, 27% au intre 25 si 34 de ani, 19% sunt cu varste cuprinse intre 45 si 54 de ani, 15% au intre 18 si 24 de ani, iar restul de 11% au varste cuprinse intre 55 si 65 de ani.
Spre comparatie, si vecinii bulgari beau mai multa cafea (2,9 kg pe cap de locuitor anual), iar în tarile nordice se bea de cîteva ori mai multa cafea: 12 kg în Finlanda, 9,9 în Norvegia sau 9 kg în Islanda.

Principalii jucatori de pe piata

Principalii jucatori de pe piata sunt Kraft Jacobs România, Strauss, Fortuna, Nestle si Tchibo.
Cumulat, primii cinci cei mai mari jucatori – Kraft, Strauss, Nestle, Tchibo si Fortuna detin 82,8% din piata, în volum, conform AC Nielsen.

Datele acestui articol au fost obtine din revista Capital.

Pe Espresso Cafe gasesti cafea ale celor mai renumiti producatori de cafea. Intra acum pe site, alegeti cafeaua care ti se potriveste iar noi o vom livra rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *