Aceasta cafea de specialitate vine din Peru, ținutul Incaș. O țară cu diversitate culturală, bucătărie splendidă, aventuri extraordinare și cafea bună.

Cafeaua a fost cultivată pe întreg teritoriul Peru din anii 1700, dar nu a fost cultivată pentru exportul comercial până în secolul al XX-lea, cu o cerere crescută în Europa.

Țara are un număr remarcabil de cafele certificate ecologic, certificate pentru comerțul echitabil, Rainforest Alliance și cafele certificate UTZ.
Începând cu 2010, Peru este unul dintre cei mai de seamă producători de cafea Arabica, adesea pe locul 5 în producția și exportul mondial de Arabica.

Dimensiunea redusa a fermelor a permis dezvoltarea microloturilor de cafea de specialitate datorită calitații incredibil de înalte.
Acestă varietate Arabica este Catuai, numele derivă din limba guarani, si se traduce prin „foarte bună„.

Catuai a fost creat în 1949 prin incrucișarea dintre varietațile Caturra și Mundo Novo, realizată de către Instituto Agronomico din statul Sao Paulo, Brazilia.

Vigoarea plantei și înălțimea redusă permit plantarea densă și recoltarea mai eficientă.

Soiul a fost lansat în Brazilia în 1972 după selecția pedigree-ului (selectarea plantelor individuale prin generații succesive).
Această cafea este prelucrată prin spălare. Dintre toate metodele de procesare a cafelei, această metodă oferă adesea cea mai înaltă calitate de cafea.

Unele dintre cele mai bune (și adesea cele mai scumpe) cafele din lume sunt create folosind acest proces. Designul nostru oferă un corp ușor, neted, un gust curat cu note de caramel și nuci cremoase, aciditate fructată echilibrată și dulceață de pepene galben.

Cu un scor de calitate de 84 puncte, Peru Cayomaro este o cafea boabe de specialitate, 100% arabica proaspat prajita, dintr-o singura origine – Peru.

Aceasta cafea este disponibila in magazinul Espresso Cafe si poate fi comandata aici: Peru Cayomaro

Director de vanzari si fondator Espresso Cafe, pasionat de dezvoltare web, marketing online si autor al articolelor de pe acest blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *