Cafeaua a fost plantată în Costa Rica la sfârșitul anilor 1700 și a fost prima țară din America Centrală care a avut o industrie de cafea pe deplin creată; în anii 1820, cafeaua a reprezentat un export major în agricultură, cu o semnificație economică deosebită pentru populație.

În 1933, asociația națională a cafelei, Icafe (Instituto del Café de Costa Rica), a fost înființată ca un ONG destinat să asiste cu dezvoltarea agricolă și comercială a pieței de cafea din Costa Rica și a cercetării științifice în domeniul geneticii și biologiei cafelei Arabica, precum și analiza solului și a apei și supravegherea industriei naționale a cafelei.

Costa Rica se diferențiază prin diversitatea profilurilor de cafea și prin proliferarea microfabricilor, pe care producătorii individuali sau grupurile de mici proprietari le-au construit pentru a controla prelucrarea și separarea loturilor de cafea.

Există două procese principale pentru îndepărtarea pulpei cireașei de cafea de semințe, astfel încât boaba de cafea sa fie uscată. Într-un proces umed tipic, pulpa cireșei este mai întâi îndepărtată, apoi semințele (boabele) de cafea sunt uscate. Procesul natural, cunoscut și sub denumirea de proces uscat, implică uscarea întregului fruct de cafea înainte de a îndepărta pulpa. Procesul “honey” implică componente ale ambelor metode.

Procesarea cafelei prin metoda “honey” este un fel de hibrid dintre procesarea prin spălare și cea naturală. Această metodă de procesare provine din Costa Rica și a devenit din ce în ce mai populară și răspândită în procesarea anumitor cafele de specialitate.
Procesarea cafelei prin metoda “white honey” nu implică miere.

Boabele de cafea prăjită pe care le prepari sunt numai semințele fructelor de cafea. Stratul lipicios, subțire aflat sub pulpa ciresei de cafea, se numește mucilagiu. În metoda de proceare “honey”, pulpa fructului este îndepărtată, dar mucilagiul este lăsat să se usuce pe sămânță. Textura lipicioasă și culoarea chihlimbarului auriu al mucilagiului care amintește de miere i-a determinat pe producătorii de cafea să numească această metodă de procesare “honey” – “miere”.

Procesarea cafelei prin metoda “honey”conferă cafelei arome unice.

Unele dintre cele mai incitante arome de cafea sunt create in timpul fermentarii pectinei si zaharurilor gasite în mucilagiu. Procesarea prin metoda “honey” conferă arome unice care pot transforma o cafea de neuitat într-una cu adevărat minunată.

Gustul designului nostru este echilibrat, neted, ușor floral, cu note de mirodenii și aciditate ușoară de citrice.

Potrivit Specialty Coffee Association (SCA), cafeaua de specialitate este acea cafea care este punctata cu un scor de calitate de peste 80 de puncte din 100.

Cafeaua de specialitate este cultivata in zone climate speciale si sunt remarcabile datorita corpului plin, a notelor deosebite de gust si a numarului redus de defecte.

Aromele si gusturile speciale sunt rezultatul caracteristicilor si compozitiei solurilor pe care sunt cultivati arborii de cafea.

Pe Espresso Cafe gasesti cafea de specialitate.

Costa Rica Caturra este una dintre ele, cafea boabe de specialitate, proaspat prajita, ambalata la pungute de 250 grame. Această cafea de specialitate are un scor de calitate de 85 de puncte din 100. O poti achizitiona de aici: Costa Rica Caturra

Director de vanzari si fondator Espresso Cafe, pasionat de dezvoltare web, marketing online si autor al articolelor de pe acest blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *