Intr-o lume ideala, clientii isi comanda produsele pe site, fara sa aiba nevoie de o interactiune suplimentara cu o persoana. Nu traim in acea lume ideala, ci oamenii prefera sa interactioneze telefonic cu o persoana de vanzari pentru rapiditate, siguranta si confort.

Cu toate acestea, preluarea comenzilor telefonice prezinta dezavantaje precum:
– nu poti discuta in acelasi timp cu mai multe persoane, doar daca dispui de un call-center sau mai multe telefoane;
– linia este de cele mai multe ori ocupata de persoane care au nevoie de consiliere;
– intelegi gresit datele de contact;
– intelegi gresit produsele cerute deoarece clientii nu cunosc numele produselor solicitate.

Desi pare greu de crezut, comenzile telefonice au in comun faptul ca oamenii in loc sa retina numele unui produs pe care il folosesc, retin orice alte aspecte din descrierea lui. Oamenii comanda pahare albastre din acelea pe care le folosesc ei, nici mai mici, nici mai mari, la pret de 0.058 lei/buc. Cafeaua este aceea rosie, boabe, cu ceasca desenata, din Italia.

In fata acestor aspecte, operatorul intelege ce poate sau mai nou, prin diverse mijloace, verifica istoricul clientului daca acesta exista, ceea ce necesita timp.

Sa comanzi online, in schimb, prezinta urmatoarele avantaje:

1. Eviti confuzia produselor. In fata calculatorului sau a telefonului poti verifica cu exactitate produsul pe care il doresti, fara sa explici operatorului telefonic care poate intelege ce crede.

2. Eviti greselile de identificare si de contact. Sa trimiti gresit un colet inseamna cheltuieli in plus si timp pierdut.

3. Esti la curent cu noutatile si promotiile. Deoarece accesezi site-ul, vei observa rapid pe prima pagina ce este nou si ce oferte am pregatit.

4. Ai istoric al comenzilor si buton de “comanda din nou”. Daca iti faci cont la noi, veti comanda mult mai rapid si vei avea istoric la comenzile tale pentru a vedea oricand ce ai comandat anterior.

Butonul comanda din nou din contul tau, iti aduce in cos produsele in comanda anterioara pentru a salva timp.

5. Status si buton de urmarire comanda. Orice comanda online iti ofera transparenta perfecta. Esti imediat informat prin sms, iar in emailul de livrare iti comunicam toate datele de care ai nevoie: valoarea, awb-ul expeditiei si curierul cu care am trimis. In plus, butonul de urmarire comanda, iti permite sa vezi unde este comanda ta, pe traseul curierului.

Speram ca aceste argumente sa va ajute atat pe dvs., clientii nostri, cat si pe noi in procesarea comenzilor.

2 Comentarii la “5 motive sa comanzi online si nu la telefon”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *